Verwarm jezelf, niet de wereld! Warmetruiendag bestaat dit jaar 10 jaar. Voor deze verjaardag is een icoontrui ontworpen. Die je zélf kunt breien. In de instructiefilmpjes legt de ontwerpster Carolien Evers stap voor stap uit hoe je De Trui Van 2016 zelf kunt breien. Carolien liet zich inspireren door de bij en gebruikt de honingraatsteek en de volumineuze bijencellensteek. Hierdoor isoleert de trui extra goed

De trui van 2016

Er zijn gratis breipatronen voor verschillende truien, in verschillende maten en soorten wol, ontworpen door innovatieve knitting designer Carolien Evers.

De Trui Van 2016 is in vier soorten wol gebreid. Kies dus vooral de wol die bij je past! Er is een dikke trui, een dunnere, en een mohair versie. De ontwerpster liet zich in 2016 inspireren door bijen en koos voor een bijna “Vergeten Steek”: de honingraatsteek en de bijencellensteek vanwege de dubbelgelaagdheid. Hierdoor isoleert de trui extra sterk! Download de gratis breipatronen via het formulier hieronder.

Warmetruiendag 2016 - de trui van 2016 breipatronen
Vul e-mailadres in om een PDF van het breipatroon te ontvangen

Instructiefilmpjes De Trui Van 2016

We hebben in zes stappen het patroon uitgelegd. Bekijk de filmpjes hier:

Waarom een warme trui?

Onderdeel van Warmetruiendag is de zoektocht naar de ultieme vorm van thermoregulatie. Onze verwarmingen hebben een groot aandeel in de broeikasgassen die worden uitgestoten op onze planeet. Het verminderen van de uitstoot is echt geen “rocket science” en gewoon een kwestie van doen! Trek op Warmetruiendag een éxtra warme trui aan en zet de verwarming één of twee graden lager om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Warmetruiendag

Heel Nederland in een warme trui en samen de energieverspilling te lijf! Samen besparen we per graad dat we de verwarming lager zetten, 6% energie en 6% CO2 uitstoot. Warmetruiendag vraagt aandacht voor het zeer grote belang van slim energiegebruik, de noodzaak om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken en het belang van een zo snel mogelijke overgang naar een energievoorziening die 100% groen is.

Maak op deze dag concrete energiebespaarafspraken met je huisgenoten, je collega’s, je mede-studenten en ga samen aan de slag. De urgentie van het klimaatprobleem is zeer groot en door te stoppen met energieverspilling en energie slimmer te gebruiken kunnen we de uitstoot van broeikasgassen snel verminderen.

Doe je mee? Meld je hier aan.