Ook dit jaar hebben we weer een uniek Warmetruiendag-breipatroon laten ontwikkelen, ontworpen door Carolien Evers: de klimaatkabeltrui! Daarnaast heeft Carolien ook een eenvoudige versie van deze trui ontworpen. Je vindt beide patronen hieronder. Helemaal gratis en voor niets. Van de klimaatkabeltrui maakten we ook 5 instructiefilmpjes om je op weg te helpen. Laat je breipennen de komende weken tikken. Heel Nederland kan aan de slag met de Warmetruiendagtrui 2023!

Het patroon

Er zijn zoals gezegd twee beschikbare patronen om een klimaatkabeltrui te breien. Hieronder kun je het GRATIS patroon downloaden dat bij jou past.

Download Breipatroon 2023 Warmetruiendag
Vul e-mailadres in om een PDF van het breipatroon te ontvangen

De werktekening

Om aan de slag te kunnen is het handig om de werktekening van Carolien bij de hand te hebben. Klik op deze link om de werktekening in te kunnen zien en eventueel te downloaden.

De instructievideo’s

Hieronder vind je de instructiefilmpjes van de Klimaatkabeltrui. Met deze instructievideo’s kun je stap voor stap werken aan jouw klimaatkabeltrui:

  1. Klimaatkabeltrui introductievideo 1: De Warme Trui van 2023 instructies
  2. Klimaatkabeltrui instructievideo 2: Het boord
  3. Klimaatkabeltrui instructievideo 3: Gekruiste steek
  4. Klimaatkabeltrui instructievideo 4: De schakel
  5. Klimaatkabeltrui instructievideo: 5: De klimaatkabel

Een impressie

Hieronder vind je de impressie van de klimaatkabeltrui als deze volledig af is. Op voorwaarde dat fotograaf Eva Broekema wordt vermeld zijn onderstaande foto’s vrij van rechten te gebruiken.

Klimaatkabeltrui Warmetruiendag - vooraangezicht dame - Foto Eva Broekema

 

 

 

 

 

Wil je de foto’s in een nog groter formaat downloaden, klik dan hier.

Laat ons weten hoe jouw Warmetruiendagtrui wordt!

Deel de making-off, het eindresultaat of je mooiste warmetruiendag-foto via social media @warmetruiendag #breimee #warmetruiendag #klimaatkabeltrui #verwarmjezelfnietdewereld