Verwarm jezelf, niet de wereld! Warmetruiendag wordt in 2021 15 jaar! Voor deze jubileumeditie hebben we een uniek breipatroon laten ontwikkelen, ontworpen door Carolien Evers. Geen boyfriend sweater maar een Climate Friend Trui. Een trui die je tijdens koude dagen heerlijk warm houdt. Laat je breipennen de komende weken tikken. Heel Nederland kan aan de slag met deze Warmetruiendagtrui en hij is geschikt voor iedereen! Download het gratis patroon hieronder en je kunt meteen aan de slag.

Warmetruiendagtrui van 2021
Vul e-mailadres in om een PDF van het breipatroon te ontvangen

Instructies

In de instructiefilmpjes legt de ontwerpster Carolien Evers je stap voor stap uit hoe je De Trui Van 2021 zelf kunt breien. In het gratis te downloaden patroon zelf staan alle stappen in detail omschreven. Carolien koos voor duurzame IJslandse wol (zie het patroon) en breit de trui met een dubbele draad zodat de trui je heerlijk warm houdt. Je kunt ook kiezen voor een dikkere draad en met 1 draad breien.

Bekijk rest van de instructievideo’s van de trui van 2021

Warmetruiendag

Heel Nederland in een warme trui en samen de energieverspilling te lijf! Samen besparen we per graad dat we de verwarming lager zetten, 6% energie en 6% CO2 uitstoot. Warmetruiendag vraagt aandacht voor het zeer grote belang van slim energiegebruik, de noodzaak om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken en het belang van een zo snel mogelijke overgang naar een energievoorziening die 100% groen is.

Maak op deze dag concrete energiebespaarafspraken met je huisgenoten, je collega’s, je mede-studenten en ga samen aan de slag. De urgentie van het klimaatprobleem is zeer groot en door te stoppen met energieverspilling en energie slimmer te gebruiken kunnen we de uitstoot van broeikasgassen snel verminderen.

Doe je mee? Meld je hier aan.

Credits: Ontwerp De Trui Van 2021 Carolien Evers
Uitvoering: Bedtime for Bonzo
Productie De Trui Van: Klimaatzuster
Grafisch ontwerp: Studio Het Paradijs Arnhem
Fotografie: Eva Broekema
Videoproductie: Nicolaas Joosten

In opdracht van Klimaatverbond Nederland voor Warmetruiendag. Het ontwerp is exclusief voor de klimaatactie Warmetruiendag en mag niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt