Alle geweldige besparingsacties door heel Nederland zorgen voor een succesvolle Warmetruiendag. We worden heel blij van iedereen die zich op deze dag inzet voor het klimaat en daarmee ons gezamenlijk doel: 6% CO2-uitstoot per graad besparen! Al meer dan 208.000 mensen doen dit jaar aan de nationale energiebesparingsdag mee, dus reken maar uit de energiewinst.Vandaag zijn er onnoemelijk veel acties door het hele land, teveel om in één nieuwsbericht te plaatsen. Toch maken wij alvast een begin ook al is het een topje van de ijsberg.

De Groene Meisjes

De Snapchat van De Groene meisjes staat vandaag de hele dag in het teken van Warmetruiendag. Je hebt vast weleens van De Groene Meisjes gehoord, oftewel bloggers Merel & Jamie die laten zien hoe je op een leuke en makkelijke manier het leven een beetje groener kunt maken. Daar past Greenchoice Warmetruiendag perfect bij! Daarom schreven zij hier eerder al een blog over en laten zij je de hele dag via Snapchat zien wat je kunt doen om energie te besparen en dat ook nog eens in hun favoriete warme truien.

Alliander

Alliander doet voor de tiende keer mee aan de Greenchoice Warmetruiendag. Ze filmden hun werknemers met de vraag: waar word jij warm van?

Den Haag

Een grootscheepse Warmetruiendag voor Gemeente Den Haag! Veertien scholen, acht kinderopvangcentra, tien stadsboerderijen, vier milieu-educatieve centra én de bibliotheek doen mee. Daarnaast vertelt wethouder Duurzaamheid Joris Wijsmuller een Warmetruiendagverhaal op basisschool Benoordenhout. Ó, en ze maakten ook een leuk lespakket over duurzaamheid voor basisscholen.

Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam draagt Warmetruiendag een warm hart toe en bespaart vandaag energie door de kachel lager te zetten. Wil je als Rotterdammer goed voor de dag komen op Warmetruiendag? Brei dan de warme 010-slobbertrui.