Is Nederland voor gedragsverandering of klimaatverandering? Verwachten Nederlanders dat klimaatverandering nog te keren is? Willen zij wonen in een duurzame economie, samen energie opwekken, praten ze met vrienden over klimaatverandering of geloven ze niet in het aanpassingsvermogen van mensen? In aanloop naar Warmetruiendag – op vrijdag 2 februari 2018 – peilt het Warmetruienteam het klimaatoptimisme op straat.

Tour door heel Nederland

Op donderdag 14 december is de eerste onderzoeksdag. Het Warmetruienteam staat van 13.00-16.00 uur op het Museumplein in Amsterdam om voorbijgangers in korte tijd een aantal klimaatdilemma’s voor te leggen. Ook zoekt het Warmetruienteam de warmste truien van Nederland. Zit er een goed verhaal of bijzondere herinnering aan je favoriete warmste trui? Deel je verhaal met de sweaterspotters en ga – solo of met een vriend(in) – op de foto bij de fashion-fotografen van Warmetruiendag.

Het geheim van #warmetruiendag

Warmetruiendag is met inmiddels ongeveer twee miljoen deelnemers de grootste jaarlijkse klimaatactie van ons land. Het geheim van de actie? “Warmetruiendag draait om wat mensen zelf kunnen doen”, zegt Petra Lettink van initiatiefnemer Klimaatverbond Nederland, “het is de klimaatactie die iedereen zó uit de kast kan trekken.”

Ook meedoen?

Donald Duck, Jort Kelder, Helga van Leur en Mart Smeets zijn bekende ambassadeurs van de actiedag. Universiteiten, bedrijven, scholen en gemeenten hebben naar aanleiding van Warmetruiendag de verwarming structureel lager gezet. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2. Als heel Nederland één dag een graadje minder wordt verwarmd, bespaart Nederland 3,3 miljoen m3 gas! Ook meedoen?

Meld hier je eigen actie aan.

Deel je eigen #truifie (#selfie in een trui) ook op sociale media via Instagram, Facebook en/of Twitter.

Klimaatverbond Nederland & Greenchoice

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverbond van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid. Sinds 2013 organiseren Klimaatverbond Nederland en groene energieleverancier Greenchoice samen Warmetruiendag. Samen willen zij een schonere wereld creëren en zuinig en slim met energie omgaan.