Hoeveel laagjes draagt Nederland? Oftewel: wat trekt Nederland uit de kast om energie te besparen, en om op school, werk, en in de buurt collega’s, buren en vrienden  in beweging te krijgen? Onderzoek laat zien dat we zo’n 80% energie kunnen besparen, daar is wel wat voor nodig! In aanloop naar Warmetruiendag  peilt het Warmetruienteam de klimaatstemming op de Grote Markt in Zwolle.

Tour door heel Nederland

Op donderdag 15 december staat het Warmetruienteam van 10.30-15.00 uur op de Grote Markt in Zwolle om voorbijgangers een aantal klimaatvragen voor te leggen. Ook zoekt het Warmetruienteam de favoriete warmste truien van Nederland. Zit er een goed verhaal of bijzondere herinnering aan je favoriete warmste trui? Hoe hou jij jezelf warm deze winter? Deel je verhaal met de sweaterspotters en ga – solo of met een vriend(in) – op de foto bij de fotografen van Warmetruiendag.

Het geheim van #Warmetruiendag

Warmetruiendag is met inmiddels drie miljoen deelnemers de grootste jaarlijkse klimaatactie van ons land. Het geheim? “Warmetruiendag laat de kracht zien van collectieve actie”, zegt Petra Lettink, directeur van initiatiefnemer Klimaatverbond Nederland, “samen in actie komen voor het klimaat hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, en is toch een belangrijke aanjager voor een duurzame economie!”

Ook meedoen?

Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2-uitstoot. Als heel Nederland één dag een graadje minder wordt verwarmd, bespaart Nederland 3,3 miljoen m3 gas! Ook meedoen?
Meld hier je eigen actie aan.

#truifies voor #warmetruiendag

Deel je eigen #truifie (#selfie in een trui) ook op sociale media via Instagram, Facebook of Twitter.

Klimaatverbond Nederland

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverbond van gemeenten, provincies en waterschappen voor lokaal klimaatbeleid.