Prelude op nationale energiebesparingsactie Greenchoice Warme Truiendag

Van breiworkshops tot biggenbodywarmers, van Weerman Reinier tot fotomodellen en van thermofotografie tot advies over energiebesparing. Het evenement ‘Dé Trui van 2015’ op 24 januari zet bezoekers op een aansprekende manier aan het denken over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen. Greenchoice Warme Truiendag en Het TextielMuseum in Tilburg organiseren samen op zaterdagmiddag 24 januari het event ‘Dé Trui van 2015’ als prelude op de Greenchoice Warme Truiendag. Voor deze jaarlijkse nationale energiebesparingsactie, dit jaar op vrijdag 6 februari, heeft breikunstenares Carolien Evers De Trui van 2015 (#ikbreimee) ontworpen: een stijlvolle en zachte trui die je warm houdt bij 17 graden Celsius. Zo kun je gemakkelijk de kachel lager zetten en zo per graad 6% energie besparen.

In het internationaal toonaangevende TextielMuseum kunnen beginners en gevorderden 24 januari deelnemen aan brei-masterclasses rond Dé Trui van 2015. RTL4 weerman Reinier van den Berg geeft een lezing over de urgentie van klimaatverandering en geeft tips wat je zélf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Arno Vlooswijk van het Thermolab (specialist op het gebied van thermoregulatie en bekend van de biggenbodywarmer) vertelt wat we van dieren kunnen leren als het gaat om onszelf warm te houden. Samira Boon test je hoe warmbloedig je zelf bent met heat responsive garen en tot slot kunnen bezoekers zich in De Trui van 2015 professioneel op de foto laten zetten.

Greenchoice en Klimaatverbond Nederland

Internationale Warmetruiendag wordt sinds 2007 georganiseerd, rond de verjaardag van het Kyotoprotocol uit 2005. De trui staat symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Klimaatverbond Nederland, een netwerk van lokale overheden dat werkt aan effectief klimaatbeleid, is initiatiefnemer van de Nederlandse Warme Truiendag. Duurzame energieleverancier Greenchoice steunt de Warme Truiendag sinds 2013. Greenchoice heeft als doel een schonere wereld door zuinig en slim met energie om te gaan en door alleen energie te gebruiken die we samen opwekken uit zon, wind en andere natuurlijke bronnen. Greenchoice levert uitsluitend 100% groene stroom en bosgecompenseerd gas aan inmiddels bijna 400.000 klanten.

TextielMuseum

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en een gespecialiseerde werkplaats voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. Het is een kennis- en expertisecentrum op het gebied van textiel met een eigen proeftuin: het TextielLab houdt het midden tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen en een open atelier voor ontwerpers, kunstenaars, studenten en bedrijven waarin innovatie centraal staat.