Leerlingen van de Amsterdamse MAVO organiseerden vandaag een warming-up speciaal voor Warmetruiendag! De perfecte manier om jezelf te verwarmen en niet de wereld. De reporters van Warmetruiendag brachten de school een energiek bezoekje en spraken met leerling Sam, mede-organisator van deze klimaatactie.

Wat vinden jullie belangrijk aan deze actie?

Sam: we doen dit jaar voor het eerste jaar mee aan Warmetruiendag. Wij doen mee omdat we het belangrijk vinden dat iedereen gaat letten op de aarde en respect heeft voor het klimaat. De klimaatverandering moet gewoon stoppen.

Wat vinden jullie klasgenoten van deze Warmetruiendagactie?

Mijn klasgenoten vinden het leuk dat we er aan meedoen, en ze snappen waarom we er aan mee doen. Vandaag deelden we tijdens de pauze warme chocola uit om het warm te krijgen en hielden een warming-up.

Hoe hoop je dat de wereld er over 30 jaar uitziet?

Ik hoop dat over 30 jaar het klimaat er beter aan toe is en dat iedereen netjes al zijn rommel opruimt. En dat iedereen een fijn leven heeft en geen slechte toekomst, want niemand wil een slechte toekomst.

De warming-up en warme chocolademelk op de Amsterdamse MAVO

Leerlingen van de Amsterdamse MAVO

 

Leerlingen van de Amsterdamse MAVO

Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld

Jaarlijks doen ruim 200.000 mensen, waaronder heel veel scholen, mee aan Warmetruiendag met als motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’. Meedoen op vrijdag 10 februari is simpel: zet de verwarming lager, trek dit jaar een extra warme trui aan, samen op naar 80% energiebesparing

Zoek je als school inspiratie voor leuke Warmetruiendagacties en spelletjes? Daar hebben we heel veel inspiratie en lesmateriaal voor die je vindt op onze speciale Warmetruiendagpagina voor scholen.

 

En meld je ook nog even aan voor Warmetruiendag! Aanmelden kan hier. Kom samen in actie voor het klimaat!