Het Cygnus Gymnasium in Amsterdam doet al jaren mee aan Warmetruiendag met originele, duurzame acties! Dit jaar werd een vintagetrui uitgedeeld aan de leerling met de mooiste, warme trui. Zie de winnares op de foto hieronder.

 

Winnares van de warmetrui

 

De leerlingenraad organiseerde Warmetruiendag op haar school. Lara van de leerlingraad, links op onderstaande foto, is naar eigen zeggen al de hele ochtend aan ‘het stressen’ om alle Warmetruiendagacties op haar school in goede banen te leiden. Alle leerlingen trokken 10 februari hun lievelings warme trui aan, kregen warme chocolademelk om lekker op te warmen én de verwarming ging een graadje omlaag. Al met al een zeer geslaagde Warmetruiendag!

Leerlingenraad Cygnus Gymnasium

Leerlingenraad van het Cygnus Gymnasium

Leerlingen begrijpen waar Warmetruiendag om draait

Paul Bos, docent aardrijkskunde op het Cygnus Gymnasium, is groot fan van Warmetruiendag:

“Ieder jaar weer maken we leerlingen met Warmetruiendag warm voor duurzamere keuzes. Het werkt. In de opvolgende zomer hoor ik diverse leerlingen zeggen dat ze toch maar met de trein op vakantie zijn gaan.” Volgens Paul begrijpen leerlingen dus harstikke goed waar Warmetruiendag over gaat (energiebesparing en klimaatverandering) en ieder jaar weer helemaal in zijn voor het organiseren van duurzame acties.

Paul aardrijkskundeleraar

Paul Bos, docent aardrijkskunde