Als aankondiging van én ter voorbereiding op Warmetruiendag wordt op donderdag 18 januari op het Centraal Station van Rotterdam ’s-lands eerste ‘vending machine’ voor truien neergezet. De Grote Warmetruiendag Klimaatautomaat bevat speciale truien voor Warmetruiendag, die voorbijgangers kunnen verkrijgen door op de machine een klimaattest in te vullen. De truien zijn duurzaam geproduceerd en bedrukt met een tekst van Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam.

Op vrijdag 2 februari is het voor de twaalfde keer Warmetruiendag: dé dag waarop in Nederland massaal de verwarming lager wordt gezet. In warme truien gaan Nederlanders samen het klimaatprobleem te lijf; thuis en op het werk. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2. Warmetruiendag is met inmiddels bijna twee miljoen deelnemers de grootste jaarlijkse klimaatactie van ons land.

Tim den Besten en Helga van Leur

Van 13.30 – 15.00 uur is Tim den Besten als host bij de Klimaatautomaat in Rotterdam aanwezig. Hij zal voorbijgangers aanspreken, korte interviews houden over hun energiegedrag en mensen aansporen om de klimaattest in te vullen. Om 14 uur komt ook Helga van Leur, ambassadeur van Warmetruiendag, langs om zich ook op Warmetruiendag voor te bereiden en een trui uit de machine te halen.

Organisatie

Warmetruiendag wordt sinds 2013 samen georganiseerd door het netwerk van decentrale overheden Klimaatverbond Nederland en groene energieleverancier Greenchoice. Zij willen een schonere wereld creëren door zuinig en slim met energie om te gaan.

Zien we je daar?

Waar: Rotterdam Centraal Station
Wanneer: Donderdag 18 januari, 11.00 – 16.00 uur
Wat: De Grote Warmetruiendag Klimaatautomaat, tussen 14.00 en 14.45 uur zijn Helga van Leur en Tim den Besten aanwezig