Van een sportplatform om mensen in Nederland op een toegankelijke manier met elkaar in contact te brengen tot aan plasticafval verminderen door er nieuwe producten van te maken: er waren ontzettend veel mooie initiatieven tijdens de vierde editie van de GO Game Changers Awards. Een mooi initiatief van de Hogeschool van Amsterdam om met de studenten samen in actie te komen voor het klimaat.

GO HvA reikt ieder semester een award uit aan het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. Dit evenement werd op woensdag 26 januari gehouden in FLOOR. Er was zowel een juryprijs als een publieksprijs en met inzendingen van alle faculteiten.

Evenement

De ruimte van FLOOR werd omgetoverd tot een prachtige tv-studio en de voormalige Campus Creators zorgden voor de livestream. Een deel van de genomineerden was fysiek aanwezig – op veilige afstand – en de anderen waren digitaal. Door het werk van onze fantastische host Lisa Guijt voelde het echt alsof iedereen op locatie aanwezig was.

De jury bestond uit Jopie Nooren (Voorzitter College van Bestuur), Ineke Bussemaker (Decaan Faculteit Business & Economie) en Richard van der Veen (Docent Creative Business en oprichter HvA Pride). Zij werden geïntroduceerd met een eigen introductievideo over hun deelname in de jury. De criteria voor het winnende project was in hoeverre het project een actueel duurzaamheidsprobleem oplost. Uitvoerbaarheid, originaliteit en innovatie waren ook belangrijke pijlers en dit zorgde vanwege het diverse aanbod ook tot veel gespreksstof.

De GO Game Changers Awards is meer dan alleen het winnen van een prijs; het is hét evenement waar alle inzendingen samen een inspirerend beeld geven hoe HvA studenten hun bijdrage leveren aan creating tomorrow.

Winnaars

De winnaar van de juryprijs is De Donutgame: een interactief spel ontworpen om leerlingen in het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met duurzaamheid, circulaire economie en het donutmodel van Kate Raworth. Dit team won een prachtige trofee (gemaakt van oude tennisrackets en hockeystick) van de studenten van MAAK-ON. Daarnaast werd een bon ter waarde van €750 uitgereikt voor The Schoof of Life.

Het publiek heeft massaal gestemd en daaruit kwam als winnaar het project IN.CONTROL. Het doel van dit project is om de informatiekloof omtrent de anticonceptiepil te dichten voor jonge meiden. Dit doen de dames van IN.CONTROL. door middel van informatievoorziening, het creëren van bewustzijn en door met elkaar in gesprek te gaan. Zij wonnen een tegoed van €500 voor The School of Life en ook een zeer mooie trofee van de studenten van MAAK-ON.

Wil je meer weten over de winnaars of de andere projecten? Kijk dan op ons platform onder projecten. Daar vind je ook de projecten van eerdere edities.

GO Game Changers Awards

GO HvA reikt ieder semester de GO Game Changers Award uit aan het beste initiatief op het gebied van sociale, ecologische en/of economische duurzaamheid. Dit kan bijvoorbeeld een afstudeeropdracht zijn, een project of een stage. Heb je vragen, of zou je graag eens met GO HvA willen praten? Neem dan gerust contact met ons op via teams of via het platform. Ben of ken jij iemand die momenteel bezig is met een project die bij de vijfde editie genomineerd moet worden? Hou dan onze kanalen in de gaten en wij zorgen voor een mooi podium op ons platform.