MilieuCentraal heeft een aantal klimaatklappers op een rij gezet, waaronder een aantal handige energiebespaartips binnenshuis. Je vindt de klimaatklappers via deze link. De klimaatklappers voor in huis vind je als je op de betreffende webpagina iets verder naar meteen scrollt. 

Overigens horen we het wel vaker: soms weten mensen niet goed hoe ze de thermostaat een graadje lager kunnen zetten – met name in grotere bedrijven en organisaties speelt dit soort praktische overwegingen een rol bij het besluit wel of niet mee te doen aan Warmetruiendag. Toch levert deelname genoeg op: check de businesscase bijvoorbeeld voor alle winst die je kunt behalen. En bedenk: samen energie besparen geeft energie: meld je dus vooral wel aan voor deelname aan Warmetruiendag!

Tip van Urgenda

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO₂. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland en lokale energiecoöperaties je ook graag. Je kunt dus niet alleen je thermostaat naar beneden zetten maar ook de temperatuur van je ketel aanpassen!

Meer informatie kun je hier vinden en bekijk deze video’s voor instructies over jij je ketel op 60ºC kunt zetten.