Acties

Brei-instuif bij de duurzaamheidswinkel in Woerden

Publicatie op 10 februari 2023

 

 

,,Haken is echt mijn ding!”, vertelt de 17-jarige Hanna Khomyk uit Woerden in een interview aan het AD.nl. Ze organiseert vandaag op Warmetruiendag in de duurzaamheidswinkel van Woerden een instuif waarop jongeren en ouderen leren haken en breien. Met ervaren breiers als breidocenten. Deze instuif organiseert ze om de simpele reden dat een eigen gebreide of gehaakte trui hartstikke warm is. En mooie bijkomstigheid: breien en haken is heerlijk rustgevend.

Hanna is de eerste klimaatwethouder in Woerden. Met haar duurzame hart jaagt ze groene projecten in deze gemeente aan. Haar doel: “Ik wil iets doen tegen het hoge energieverbruik van mensen. Met zelfgemaakte kleding kunnen we op een duurzame manier warm blijven.”

Het AD vroeg ook aan Nathalie van Loon, van Warmetruiendag wat het nut is van een eigen gebreide trui, waarom niet gewoon een fleecetrui aantrekken?

,,Dat kan inderdaad”, laat Nathalie van Loon, woordvoerder van Warmetruiendag, weten. ,,Maar fleece is vaak gemaakt van polyester. Dat is onderdeel van het klimaatprobleem. We organiseren Warmetruiendag zodat mensen de thermostaat wat lager kunnen zetten en we minder energie verbruiken. Dan kunnen we beter ook maar een trui aantrekken die zo min mogelijk schade oplevert voor het klimaat.”

Warmetruiendag bezocht de brei-instuif van Hanna. Hieronder zie je een impressie van deze duurzame en gezellige middag.

Breien

Breien

 

Breien

 

Brei-instuif

 

Brei-instuif

,

Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld

Jaarlijks doen ruim 200.000 mensen, waaronder heel veel scholen, mee aan Warmetruiendag met als motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’. Meedoen op vrijdag 10 februari is simpel: zet de verwarming lager, trek dit jaar een extra warme trui aan, samen op naar 80% energiebesparing

Meld je ook aan voor Warmetruiendag! Aanmelden kan hier. Kom samen in actie voor het klimaat!

Vorig jaar deden 271.300 mensen mee aan
Warmetruiendag

Doe jij (weer) mee? Dit jaar is Warmetruiendag op 2 februari 2024. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie én 6% CO2 per graad.

Meer van dit soort artikelen lezen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bekijk hier wat je kunt doen op Warmetruiendag!

Warmetruiendag is er voor iedereen.

Thuis aan de slag

Voor organisaties

Voor scholen

Verder naar Warmetruiendag? Klik rechtsboven op het kruisje.