Ruim acht op de tien Nederlanders vindt dat het bedrijfsleven meer moet doen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research onder 2.550 Nederlanders. Zij vinden dat er een grote verantwoordelijkheid ligt bij het bedrijfsleven en de industrie , maar ook bij de EU. Daarna zien zij de nationale regering, de burgers zelf en de Verenigde Naties als ‘probleemeigenaars’.

Energie besparen

Suggesties van respondenten hoe bedrijven energie kunnen besparen – en daarmee minder CO2 uitstoten – variëren van ‘zonnepanelen’ installeren tot ‘onnodige verlichting in de nacht uitzetten’. Andere genoemde zaken gingen over het verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt en het transport van goederen milieuvriendelijker maken. Overigens vinden 7 op de 10 Nederlanders dat burgers zelf ook meer moeten doen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Uit het onderzoek van I&O Research kwam nog meer nieuws naar voren. Zo blijkt dat één op de vijf Nederlanders die aan Warmetruiendag hebben deelgenomen daarna bewuster met energie omgaan. Dit komt neer op zo’n 2 procent van de volwassen bevolking: zo’n 250.000 tot 300.000 mensen.

 

Download hier het onderzoek ‘Het klimaat en Warmetruiendag’ van I&O Research