Ook dit jaar doet Erasmus Universiteit Rotterdam weer mee aan Warmetruiendag, een nationaal initiatief om energie te besparen. Het event rond Warmetruiendag op onze universiteit wordt georganiseerd in de Erasmus Sustainability Hub, begane grond in Mandeville.

Na de oproep van de regering vorig jaar om energie te besparen, is de thermostaat in alle EUR-gebouwen omlaag gedraaid naar een temperatuur van 19 graden Celsius. Dit jaar serveert de Erasmus Sustainability Hub veganistische soep en wordt er een discussie over duurzaamheidsthema’s georganiseerd tijdens Warmetruiendag. Bezoekers worden actief uitgenodigd om binnen te lopen en deel te nemen aan het gesprek. Op donderdag 9 februari ben je tussen 13:15 en 14.30 uur welkom.

Duurzame campus

Door warme soep te serveren, benadrukken we het belang van het verminderen van onze negatieve impact op het klimaat: we verwarmen onszelf in plaats van het milieu. We willen het bewustzijn over het onderwerp vergroten en van de gelegenheid gebruik maken om met de EUR-gemeenschap te praten over onze ambities en hoe we ons duurzaamheidsprogramma kunnen versnellen.

Erasmus Universiteit Rotterdam - Soep