Veel mensen hebben deze winter elke dag Warmetruiendag. Energiebesparing staat vanwege de energie- én klimaatcrisis met stip op 1. De hoge energierekening en de stijgende prijzen treffen sommige mensen in de samenleving extra hard. Dit merkt ook de Reshare Store van het Leger des Heils. Reshare Store verkoopt of doneert tweedehands kleding voor mensen in nood of met een klein budget. Zij hebben dit jaar een te kort aan warme kleding.

Daarom zamelen we van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari truien in voor de Reshare Store. Duik je kast in en neem je trui(en) en vest(en) die je niet meer draagt mee naar De Haagse. In het Atrium vind je een verzamelpunt. Op vrijdag 10 februari brengen we de truien naar de Reshare Store De Haag. Zo komen de truien terecht bij de mensen die ze goed kunnen gebruiken.

Trek een extra warme trui aan
Ook op De Haagse zetten we de verwarming tijdens Warmetruiendag een graad lager. Eén graad lager, bespaart 6% energie. Op deze dag besparen we landelijk het jaarverbruik van drie Waddeneilanden. Trek dus op vrijdag 10 februari een extra warme trui aan!

Over Warmetruiendag
Warmetruiendag wordt ieder jaar op een vrijdag in februari, rond de ‘verjaardag’ van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol, georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, de samenwerking van ruim 150 gemeenten, provincies en waterschappen voor ambitieus klimaatbeleid. Meer informatie vind je op www.warmetruiendag.nl.

Dit initiatief is een samenwerking tussen de Green Office, Mission Zero, Zero Waste en The Lighthouse.