Ontwerpster Carolien Evers uit Arnhem van de bijzondere en super warme truien die je zelf kunt breien komt op zaterdag 11 februari persoonlijk naar Leeuwarden voor een masterclass.
Zij geeft tips en tricks om de warme trui van jouw keuze perfect te breien, van een bijzondere schoudervorm tot volmaakte kabels en nog veel meer.
Voor de proeflapjes brengt ze mooie wol mee, zowel van Wolspinnerij Ameland als van Wad’n Wolletje in Oosternijkerk.

***

Over Carolien Evers
Carolien Evers studeerde Fashion aan ArtEZ en ontwikkelde zich als high end Knitwear Designer. Ze maakt high end Knitwear voor opdrachtgevers, autonome breikunstwerken en patronen. Ze heeft zich vooral bekwaamd in het handbreien. Ze geeft lessen op diverse beroepsopleidingen, begeleidt studenten en is workshopleider met aandacht voor mensen met bijzondere behoeften en diverse culturele achtergronden. Ze maakt breikunstwerken voor en met internationale kunstenaars en heeft dit jaar voor de vierde maal een Nationaal breipatroon voor de Warmetruiendag actie van het Klimaatverbond ontworpen. Ze woont en werkt in het Modekwartier in Arnhem.

Op 11 februari laat ze in een masterclass zien hoe de klimaatkabeltrui is gemaakt en wat de uitdaging is bij het ontwerpen en breipatroon schrijven van een trui die voor iedereen draagbaar is.

***

Neem zelf je favoriete breinaalden of rondbreinaald mee, dikte 5 – 7 mm.
Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met het Fries Museum.

Er kunnen max. 15 mensen meedoen, geef je snel op via de website van het Fries Museum.

Kosten:
€20 per persoon, inclusief wol en kop thee of koffie.

Wanneer:
Zaterdag februari 2023 van 13-16 uur

Waar:
Hal Fries Museum
Wilhelminaplein 92
Leeuwarden