Net als andere jaren doet de Vrije Universiteit (VU) weer mee met de landelijke Warmetruiendag. Er wordt veganistische pompoen- en paprikasoep uitgedeeld op vrijdag. Verder gaat rondom Warmetruiendag de aanvoertemperatuur omlaag, zodat we ook op warmte besparen in de ruimtes waar de verwarming met de hand wordt bediend.

Verder heeft de VU sinds oktober veel energie en warmte bespaard en is het er sindsdien elke dag Warmetruiendag. We hebben de centrale verwarming standaard 1 graad lager staan en de verwarming gaat standaard later aan en eerder uit (1-2 uur). Ook heeft de VU twee gebouwen gesloten tijdens de feestdagen, wat veel impact heeft gehad qua besparing. In totaal is er in de studie- en werkruimtes op de campus 20 procent warmte bespaard. Over de gehele campus is dat ruim 10 procent. Een mooi resultaat!

Om studenten en medewerkers te bedanken voor hun inzet, delen we op vrijdag 10 februari tussen 12.00 en 14.00 uur gratis veganistische pompoen- en paprikasoep uit in het Hoofdgebouw. Naast een warme trui óók een goede manier om warm te blijven in de winter.