Kunt u met uw wijk de meeste energie besparen? Ontdek het met de Energie Bespaar Game. Elke week ontvangt u een opdracht waarbij u leert hoe u het beste energie bespaart in uw eigen woning. Het team dat het meest bespaart, wint de weekprijs. U kunt uw huishouden aanmelden tot 5 februari 2023. Wacht dus niet te lang! 

Ik doe mee aan de Energie Bespaar Game

Samen met wijkgenoten

Het spel is voor iedereen die een energierekening betaalt, woningeigenaren en huurders. U speelt het spel in teamverband met andere huishoudens in uw wijk. U kunt zich inschrijven als team of als huishouden. U wordt dan vanzelf ingedeeld in een team in uw wijk.

Hoe werkt het?

Het spel duurt 7 weken, van 10 februari tot 31 maart 2023. Elke week is er een nieuwe uitdaging die ongeveer 30 minuten duurt. Het team dat die uitdaging het beste doet, wint de weekprijs. Dit is een energiebesparend middel ter waarde van € 75,- tot € 150,- per team. Het huishouden dat het meest bespaart (dus niet het team) wint de hoofdprijs. Dat is een energiebesparend middel ter waarde van minimaal € 300,-.

Verduurzamen met gedrag

Tijdens de opdrachten leert u over de verschillende soorten energie, de energierekening en over de apparaten die het meeste energie verbruiken. Ook leert u hoe u een actieplan kunt opstellen voor wat uw woning werkt om te verduurzamen. Daarnaast wordt er gekeken naar gedrag. Doris de Bruijn (Slim Renoveren): “Onderschat niet hoeveel energie je kunt besparen met het duurzaam aanpassen van je gedrag. Het is gaaf om te zien hoe simpel energiebesparing dan kan zijn.”

Meer informatie

Kijk op de website van Rijn en IJsel Energie Coörperatie of stuur een bericht naar renkum@rijnenijsselenergie.nl.