Hou jij van haken of breien en lijkt het je leuk om dat samen te doen? In januari gaan we met een groepje enthousiaste breiers in de bibliotheek bij elkaar zitten. We zijn allevier vrouw, maar mannen zijn zeker welkom! Ons doel is om op Warmetruiendag (2 februari 2024) een trui, slipover, deken of muts klaar te hebben. Ach, eigenlijk is een haarband die de oren warm houdt al genoeg.

Sinds 2007 wordt de Warmetruiendag georganiseerd. Op deze dag vraagt de Klimaatbond, om het huis of het kantoor niet tot 20 graden te verwarmen (of hoe warm het normaal is), maar één of twee graden koeler te laten. Door een trui aan te trekken heb je het toch zelf lekker warm . De energie die je hierdoor bespaart, zorgt voor minder CO2 in de lucht.
We vinden het leuk om tijdens het breien van jou te horen hoe je over het klimaat denkt, en om elkaars haak- of breiwerk te bewonderen. Dus neem je eigen werk mee en sluit je gezellig aan. En als je vragen hebt over een patroon of een techniek, we zijn ervaren handwerkers, samen komen we er uit!
Op de volgende dagen zijn we ook nog actief:

Donderdag 11 januari
Bibliotheek Heeze: 14.00 – 16.00 uur

Woensdag 17 januari
Bibliotheek Leende 14.00 – 16.00 uur

Woensdag 24 januari
Bibliotheek Heeze: 18.30 – 20.00 uur

Dinsdag 30 januari
Bibliotheekpunt Sterksel: 18.30 – 20.00 uur

Mogelijk op Warmetruiendag zelf zijn we in het Gemeentehuis in Heeze om te breien, maar daar zijn we nog over in gesprek. Ine heeft een mooie klimaatsjaal gebreid (op de foto was ze nog bezig, nu is ie al klaar) om aan onze nieuwe burgemeester dhr. Teun Heldens aan te bieden. Hij is geboren in 1993, de gemiddelde jaartemperatuur in de 30 jaar vóór zijn geboorte waren duidelijk koeler ( in blauwtinten) dan de 30 afgelopen jaren.

Hopelijk tot ziens in de bieb of het gemeentehuis,

Astrid, Ine, Marleen en Wendy.