Fans van Warmetruiendag breiden een trui voor koning Willem-Alexander. In de uitzending van zapp-your-planet van zondag 31 januari neemt onze koning deze trui in ontvangst in Paleis Huis ten Bosch uit handen van ZAP-presentator Manon Hoijtink. De koning maakt tijd om de makers, Jona en Julia, te bedanken in een Zoom-gesprek. Zal koning Willem-Alexander de trui gaan dragen op Warmetruiendag? Gaat de verwarming in het paleis een graadje lager op Warmetruiendag? En kan hij zelf een beetje breien?

Iedereen in actie

Basisschoolleerlingen Jona en Julia doen Warmetrui cadeau aan koning Willem-Alexander

Basisschoolleerlingen Jona en Julia doen Warmetrui cadeau aan koning Willem-Alexander

Zapp Your Planet zet zich in voor het behoud van onze planeet, en stimuleert kinderen om in actie te komen hier hun steentje aan bij te dragen. Als heel Nederland op 1 dag de verwarming 1 graad lager zet, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Basisschoolleerlingen Jona en Julia hopen met hun actie niet alleen de koning, maar ook andere mensen te motiveren energie te besparen.

Het breien van de trui was een behoorlijke onderneming in deze lockdownperiode. Gelukkig kregen Jona en Julia hulp van vrienden, moeders, oma’s en mensen uit de buurt. Iedereen breide mee met restjes wol die ze nog in huis hadden. Duurzamer kan haast niet! Samen breiden ze een grote trui voor de koning, om er zeker van te zijn dat hij past.

Over Zapp Your Planet

Zapp Your Planet is een samenwerking tussen NTR, EO en NPO Zapp. De NTR maakt het wekelijkse programma Zapp Your Planet, waarin de presentatoren door heel Nederland trekken om kinderen te laten ervaren hoe mooi de natuur is, te vertellen over nieuwe duurzame uitvindingen, te informeren over de planeet en haar bewoners en om ze te activeren zelf een steentje bij te dragen aan een gezonde planeet.